Segítség

Az on-line adások megtekintéséhez szükséges hardver, szoftver illetve Internet sávszélesség követelmények.

Rendszerkövetelmények


Processzor
Memória RAM
Videókártya
Internet
Kiegészítő
Minimum
700 MHz
512 MB
128 MB
2 Mbit/s
Flash Player
Ajánlott
DualC. 1.0 GHz
1 GB
256 MB
4 Mbit/s
Flash Player

Gyakori kérdések

Hogyan lehet megtekinteni a Portálmédia adásait? Miért nem jelenik meg a kép?

Lépj be az On-line tv oldalra és válaszd ki a csatornát, a betöltés után azonnal láthatod a műsort. Ha mégsem indulna el, akkor lehet, hogy telepítened kell néhány segédprogramot. A lap oldalán található támogatás nevű modulban találhatsz különböző szoftvereket melyeket le kell tölteni és feltelepíteni. Adobe Flash Player-t, Silverlight, ACE codecpack-ot, illetve a különböző böngészőkhöz található pluginokat, ha esetleg mobilról nézed az adást akkor a Skyfire böngészőt, amely támogatja a fenti lejátszó formátumokat. Ha minden telepítve van akkor az adások indulnak. Codec hiba lehet az is, ha van kép de nincs hang, vagy fordítva. Ha ezek sem segítenek, akkor használd az üzenőfalat.

Hogyan lehet beszélgetni a többi nézővel?

Az online tv adások alatt található üzenő falon. Regisztrált felhasználóknak nem a bejelentkezéskor megadott nevet jeleníti meg, ha nem vagy bejelentkezve akkor guest nevet ad a rendszer, vagy megadhatsz te is egy nevet. Fontos! Tartsd be a chatelésnél az alapvető emberi viselkedést, trágár beszéd, az oldal negatív minősítése nem megengedett. Kizárással, bannolással regisztráció megszűntetésével jár. Erről bővebben itt olvashatsz. Illetve amikor az oldalról fogalmazol meg kritikát, jusson eszedbe, hogy ez egy ingyenes szolgáltatás. 

Hogyan lehet teljes képernyőt nézni az adást?

Az online tv felső, vagy alsó vezérlő sávjában kattints a Full-screen gombra! Ha médiaplayerről van szó akkor dupla klikk a lejátszó képernyőjére. Figyelem! Vagy A teljes képernyős módban az adás rosszabb minőségű! Ha nem boldogulsz az üzenőfalon kérhetsz segítséget.

Nem indul el az adás, mit tehetek?

Próbálkozz az oldal újra betöltésével, ha ez sem segít állíts le minden letöltést és úgy próbáld! (Vagy lehet, hogy éppen nincs adás, nem minden tv adás folyamatos)

Az adás akadozik!

Ha az adás nem folytonos az legtöbbször a kliens gép/internet hibája! Próbálj meg minél kevesebb olyan programot futtatni, ami az internetedet használja! 

Kitehetem az online tv-adásokat a saját oldalamra / más weboldalra?

NEM! Csakis a szerkesztők engedélyével és a forrás pontos feltűntetése mellett lehetséges, de ehhez előbb beszélned kell egy adminisztrátorral!

OPTIMALIZÁLÁSI TIPPEK!

A Portálmédia adásai (Livestream alapú csatornák) megtekintése bizonyos szintű alap konfigurációt igényel. Ez többek között az internet letöltési sebességére, a videókártyára és a memóriára vonatkozik. 
A csatornák zavartalan, akadásmentes működtetéséhez legalább 2 Mbit/s sebességű (optimális a legalább 4 Mbit/s) internetkapcsolat szükséges, és fontos, hogy a letöltést használó programok közül minél kevesebb működjön a tévézés közben. A letöltések, torrent programok, számítógépes játékok nagyban zavarják a csatorna folyamatos vételét, ezeket célszerű őket leállítani. A kisfogyasztású programok, mint a webböngészők, a messenger (MSN) vagy a Skype (és a hasonló programok) nem okoznak nagy mértékű zavarást. Ezen kívül fontos még figyelni a memóriát, a televízió ugyanis sokat igényel belőle. Legalább 512 MB fizikai memória szükséges (a televízió kb 200-250 MB-ot használ), illetve ha a memória nincs legalább 4GB, szükséges legalább 700-1000 MB-os gyorsító tár (virtuális memória) használata is. (Például egy 1GB-os memóriakártya mellett a csatorna 150-250 MB fizikai és 180-260 MB virtuális memóriát használ.) Végül pedig nem árt egy jobb minőségű videókártya és processzor!
Ha a csatorna akadozottsága már jó ideje tart, a böngész? frissítése, vagy újraindítása is segíthet a problémán. Gyengébb rendszereknél ez akár 20-30 percenként is hasznos lehet!